Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ»

 
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
«ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ»
Η Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας (ΙΝΜΕΚΟ) και  την ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ 3/3  έχουν διαμορφώσει ένα Κέντρο Εθελοντικής Στήριξης και Συμβουλευτικής Κοινωνικών επιχειρήσεων στην Πράξη που εξυπηρετεί εκατοντάδες κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την ανάγκη συμβουλευτικής στον χώρο καθώς οι φορείς κοινωνικής οικονομίας στην χώρα μας δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο σχετικές πρωτοβουλίες από το κράτος.
Περιμέναμε από το 2011 τους λεγόμενους Περιφερειακούς Μηχανισμούς Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας οι οποίοι  συνεχώς αναβάλλονται και μετονομάζονται,  χωρίς να υλοποιούνται οι σχετικές δράσεις ενώ οι πόροι μεταφέρονται σε άλλους σκοπούς.
Οι ανάγκες όμως είναι υπαρκτές και επείγουσες. Έτσι οι φορείς μας μέσα από την Πανελλήνια δικτύωση τους έχουν εδώ και καιρό ανταποκριθεί εθελοντικά. Μια σειρά από επικοινωνιακά γεγονότα ενημέρωσης και διάχυσης τεχνογνωσίας σε συνεργασία με Δήμους έχουν γίνει με πρωτοβουλία μας σε όλη την χώρα. Αποκορύφωμα το πρώτο ανοικτό Συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία το 2016.
Εκατοντάδες άρθρα και σχετικές μελέτες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο επεξεργασμένες από τους φορείς μας.
·         http://synedriokalo.gr/
·         http://paratiritiriokp.gr/
·         http://socialactivism.gr/
·         http://oikopress.gr/
H βασική υπηρεσία που έχει αναπτυχθεί  είναι η επικοινωνία και η αλληλέγγυα συμβουλευτική για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και έχουν δοθεί απαντήσεις σε πολλά καθημερινά ερωτήματα που θέτουν οι φορείς κοινωνικής οικονομίας.
Με αυτό το δεδομένο ξεκινάμε τώρα μια συστηματική υπηρεσία που καλύπτει τις σχετικές ανάγκες του χώρου.
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
 «ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ»
Επικοινωνία

3ης Σεπτεμβρίου 69
104 33 Αθήνα
Τηλέφωνο/
Fax: 210 8813760,
e-mail: inmeko@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου